Tulostin toimistoon
Vertaa tulostimien hintoja ja laatua - vastaanota jopa 4 tarjousta!
Säästä aikaa

Täytä lomake ja vastaanota jopa 4 tarjousta useilta toimittajilta

Säästä rahaa

Säästä jopa 50% vertailemalla useita tarjouksia eri toimittajilta

Ilmainen & sitoumukseton

Palvelu on maksuton ja ilman sitoumuksia

Mainittu medioissa:
1
2
3
Vastaanota jopa 4 tarjousta! Tulostin - Saat jopa 4 ilmaista tarjousta sitoumuksetta
Kestää alle minuutin

Tulosteiden kuukausittainen määrä?

Kestää alle minuutin
Viimeksi päivitetty: 13. marraskuuta 2017

Löydä hyvä tulostin juuri sinun toimistoosi

Oikeanlaisen tulostimen löytäminen on helppoa, jos tiedät mitä etsit

Tulostin löytyy varmasti lähes jokaisesta toimistosta tänä päivänä. Oli kyse sitten isosta organisaatiosta, pienestä yrityksestä tai vaikka kotitoimistosta, on tulostin hyvin keskeinen elementti.

Oikeanlaisen tulostimen löytäminen on helppoa, jos tiedät mitä etsit. Prosessi kannattaa siis aloittaa tarvekartoituksella. Miten paljon tulostetaan, minkälaisia asiakirjoja ja minkä värisenä? Tulostimia on paljon erilaisia, eri tarkoituksiin ja eri ympäristöihin. Varmista siis, että valitset oikeanlaisen.

Tämän kirjoituksen avulla haluamme auttaa sinua löytämään oikeanlaisen tulostimen toimistoosi. Käymme läpi tärkeimpiä ominaisuuksia ja toimintoja. Kun olet tutustunut tulostimien eri ominaisuuksiin ja tunnistat tarpeesi, voitkin täyttää sivustoltamme löytyvän lomakkeen ja me yhdistämme sinut sopivien toimittajien kanssa!

Mitä on hyvä pitää mielessä tulostinta valitessa?

Ensimmäinen askel on siis, miettiä minkälaisia ominaisuuksia ja toimintoja yrityksesi tarvitsee. Keskeisimpiä päätökseen vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi:

  • Kuinka paljon tulostetaan?
  • Mistä laitteesta tulostetaan? 
  • Tulostetaanko mustavalkoisena vai värillisenä? 
  • Kuinka monta käyttäjää tulostimella on? 
  • Kaipaatko muita toimintoja tulostuksen lisäksi?

Perehdytään näihin tekijöihin seuraavaksi tarkemmin. 

Hyvä Tulostin2

Kuinka paljon tulostetaan?

Tulostusmäärät vaihtelevat yrityksen tarpeiden mukaan. Jos yrityksessäsi tulostetaan paljon, on hyvä valita sellainen tulostin, jossa on paljon tilaa tulostuspaperille ja jonka tulostusnopeus on korkea. Jos käyttäjiä on paljon ja tulostetaan monesta eri lähteestä on myös tärkeää, että tulostimessa on hyvä ohjelmisto, joka sallii käyttäjien rekisteröitymisen tulostimelle.

Mistä laitteesta tulostetaan?

Tietokoneelta tulostaminen on varmasti yleisintä. Tässä tapauksessa tulostin liitetään tietokoneeseen, Wi-Fi-yhteydellä, Ethernet-yhteydellä tai USB-yhteydellä. USB on yhteys on suositeltavaa vain, jos käyttäjiä on yksi.
Jotkut tuotemerkit mahdollistavat tulostamisen myös älypuhelimista, tablet-laitteista ja pilvipalveluista, jolloin tulostaminen onnistuu suoraan näiden käyttöjärjestelmien kautta. Pilvipalvelun avulla tulostaminen onnistuu myös etänä, jolloin voit tulostaa dokumentteja suoraan toimistollesi.

Tulostetaanko mustavalkoisena vai värillisenä?

Mustavalkotulostimet sopivat toimistokäyttöön silloin, kun tulostetaan vain esimerkiksi mustavalkoisia asiakirjoja. Jos kuitenkin haluaa asiakirjoihin esimerkiksi yrityksen logon värillisenä, on syytä ostaa väritulostin.
Väritulostin nousee merkittävään rooliin, jos liiketoiminta perustuu esimerkiksi valokuvien tai grafiikan tulostamiseen. Tällöin tärkeää on väritulostimen löytäminen, jossa on sinun tarkoitukseen tarpeeksi korkea resoluutio.

Kuinka monta käyttäjää tulostimella on?

Jos tulostimella on enemmän kuin yksi käyttäjä, on verkkoyhteys tulostimen ja laitteiden välillä suositeltava. Jos käyttäjiä on paljon ja tulostetaan monesta eri lähteestä on myös tärkeää, että tulostimessa on hyvä ohjelmisto, joka sallii käyttäjien rekisteröitymisen tulostimelle.

Tarvitaanko tulostuksen lisäksi muita toimintoja?

On myös mahdollista saada laitteita, joissa on tulostamisen lisäksi skannaus-, kopiointi-, ja fax-mahdollisuus. Mahdollinen tarve jollekin näistä toiminnoista on hyvä tiedostaa tulostimen ostovaiheessa, niin et joudu ostamaan useita laitteita ja säästät rahaa sekä pöytätilaa. Laitevalmistajilla on useita eri monitoimitulostimia, joissa on eri yhdistelmiä yllä mainituista toiminnoista. 

Tulostin 3

Mustesuihkutulostin vai lasertulostin?

On kahdenlaisia tulostimia: lasertulostimia ja mustesuihkutulostimia. Valinta riippuu usein käyttötarkoituksesta. Molemmilla tulostimilla voi tuottaa laadukkaita asiakirjoja ja kuvia, mutta tulostimien kustannuksissa sekä kuvien laadussa on eroja.

Esimerkiksi lasertulostimella väritulostus on kalliimpaa kuin mustesuihkutulostimella ja lasertulostimen hankintakustannus on suurempi kuin mustesuihkutulostimen.

Näin ollen, vaikka lopputulos molemmilla voi olla yhtä hyvä, kysymys saattaa olla pitkälti kustannuksista. Alla oleva erottelu auttaa tiedostamaan mitä eroa näillä on.

Lasertulostin

Jos tulostusmäärät on suuria ja tulostetaan lähinnä mustavalkoisia asiakirjoja, eikä paljon kuvia, on lasertulostin oikea valinta. Tämänlaisessa käytössä, lasertulostimen kustannukset jäävät selvästi alhaisemmaksi kuin mustesuihkutulostimen.

Lasertulostin tulostaa erittäin terävää piirtojälkeä tavalliselle paperille sekä sen tulostusnopeus on korkea. Tämän vuoksi se on erinomainen valinta asiakirjojen tulostamiseen.

Lasertulostimen hankintakustannus on suurempi kuin mustesuihkutulostimen. Isoja määriä tulostaessa, lasertulostin tulee kuitenkin lopulta halvemmaksi.

Mustesuihkutulostin

Mustesuihkutulostimen hankintakustannus on alhaisempi, mutta käyttökustannus on korkeampi. Tämä on siis oikea valinta, jos tulostimen käyttö on satunnaista. Jos tulostetaan paljon värillisiä asiakirjoja ja valokuvia, on mustesuihkutulostin oikea valinta.

Hyvä tulostusjälki edellyttää kuitenkin kalliita erikoispapereita. Koska tulostin vaatii kalliimpaa paperia sekä kalliita värikasetteja hyvän tulostusjäljen aikaansaamiseksi, tulee mustesuihkutulostimen käyttökustannukset korkeammaksi.

Pyydä tarjous tulostimista jo tänään!

Kun olet kartalla yrityksesi tarpeista, voit palvelumme avulla löytää juuri sopivan tulostimen yrityksellesi!

Täyttämällä sivultamme löytyvän lomakkeen, yhdistämme sinut tarpeisiisi sopivien tulostintoimittajien kanssa ja vastaanotat useita tarjouksia. Kun vastaanotat tarjoukset, voit verrata eri toimittajien hintoja ja vaihtoehtoja ja päättää mikä niistä sopii sinun yrityksellesi parhaiten. Tarjouksen pyytäminen on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Me järkivalinnalla haluamme olla avuksi!