Puhelinjärjestelmä toimistoon
Vertaa puhelinjärjestelmien hintoja ja laatua - vastaanota jopa 4 tarjousta!
Säästä aikaa

Täytä lomake ja vastaanota jopa 4 tarjousta useilta toimittajilta

Säästä rahaa

Säästä jopa 50% vertailemalla useita tarjouksia eri toimittajilta

Ilmainen & sitoumukseton

Palvelu on maksuton ja ilman sitoumuksia

Mainittu medioissa:
1
2
3
Vastaanota jopa 4 tarjousta! Puhelinjärjestelmä - Saat jopa 4 ilmaista tarjousta sitoumuksetta
Kestää alle minuutin

Kuinka monta puhelinta tulisi liittää?

Kestää alle minuutin
Viimeksi päivitetty: 13. marraskuuta 2017

Puhelinjärjestelmän hintaan vaikuttavat tekijät

Löydä oikeanlainen puhelinjärjestelmäratkaisu yrityksellesi

Toimiva puhelinjärjestelmä on välttämätön tekijä jokaisen yrityksen menestymisessä. Puhelin on varmasti yksi yrityksen tärkeimmistä välineistä, riippumatta siitä onko niitä yksi vai tuhat.

Hyvä vuorovaikutus ja tavoitettavuus niin sisäisesti kuin ulkoisestikin on merkittävä menestys- sekä kilpailutekijä. Sujuva puhelinjärjestelmä:

  • Tukee yrityksen liiketoimintaa
  • Pitää asiakkaat tyytyväisinä
  • Sujuvoittaa sisäistä kommunikointia

Jos yritykselläsi ei ole vielä käytössä kokonaisvaltaista puhelinjärjestelmää, on hyvä harkita sellaisen hankkimista.

Palvelumme avulla löydät yrityksellesi sopivan puhelinjärjestelmän. Täyttämällä viereisen lomakkeen yhdistämme sinut tarpeisiisi sopiville toimittajille. Tarjouksen pyytäminen on ilmaista eikä sido mihinkään.

Tutustu ensin erilaisiin puhelinjärjestelmiin

Ennen ostopäätöstä on hyvä tietää minkälaisia eri puhelinjärjestelmäratkaisuja on olemassa. Teknologian kehityksen myötä markkinoille on kehittynyt eri tekniikoilla toimivia puhelinjärjestelmiä. Tutustutaan tarkemmin yleisimpiin.

Suomessa puhelinjärjestelmä on mahdollista toteuttaa kahdella eri tavalla:

  • Kiinteän puhelinverkon kautta 
  • Datayhteyksiä pitkin

Kiinteän puhelinverkon kautta puhelinjärjestelmän kautta kytkeminen on ns. perinteinen tapa. Datayhteyksiä pitkin käytettyjä puhelimia kutsutaan IP-puhelimiksi (Voice Over Internet Protocol).

IP-puhelimet ovat yleistymässä, sillä ne ovat hyvin muunneltavissa eri toimintatarkoituksiin, sekä monessa tapauksessa tulevat kiinteän verkon puheluita halvemmaksi.

Se mikä tekniikka sopii yrityksellesi riippuu pitkälti yrityksesi tarpeista ja olemassa olevasta teknologiasta. Puhelinjärjestelmiin, niiden ominaisuuksiin ja eri tekniikoihin voit tutustua paremmin täällä.

Puhelinjärjestelmä Hinta

Mitkä asiat vaikuttavat puhelinjärjestelmän hintaan?

Puhelinjärjestelmän hintaan vaikuttaa moni tekijä. Merkittävin kustannustekijä on, millä tekniikalla haluaa sen asennettavan, Internetin välityksellä vai kiinteää puhelinverkkoa pitkin. Toinen merkittävä kustannusseikka on haluttujen toimintojen määrä ja laajuus.

Toiminnot

Toimintoja, jotka vaikuttavat järjestelmän hintaan on esimerkiksi:

  • Liittymien määrä 
  • Valitaanko puhelinvaihde vai puhepalvelin 
  • Puhelinneuvottelut
  • Puheluiden tallennus ja äänitys
  • Puheluiden mahdollinen yhdistäminen moniin puhelimiin

Järjestelmän laajuus ja käyttötarkoitus

Hintaan ja kustannusten laajuuteen vaikuttaa tietysti myös se kuinka laajan puhelinjärjestelmän tarvitset ja onko järjestelmä tarkoitettu lähinnä sisäiseen vai ulkoiseen käyttöön vai molempiin.

Yrityksissä, joissa on esimerkiksi satoja asiakaspalvelijoita, on sujuvalla ulkoisella puhelinjärjestelmällä suuri merkitys. Tällöin yritys tarvitsee luultavasti ainakin vastausrinki-palvelun, jolloin saapuvat puhelut ohjautuvat monelle asiakaspalvelijalle.

Toisissa yrityksissä voi olla, että sujuvan sisäisen kommunikointi verkon luominen on tärkeämpää. Tällöin esimerkiksi pikavalintanumerot nousevat tärkeään rooliin.

Päätelaitteet

Päätelaitteiden kustannukset täytyy myös pitää mielessä, sillä uusien pöytäpuhelimien tai matkapuhelimien hankintakustannus voi olla tarpeellista.

Puhelinjärjestelmä Hinta 1

Eri järjestelmien kustannuseroja

Kun yrityksen tarpeet on kartoitettu ja tiedetään halutaanko asentaa puhelimet datayhteyksiä pitkin vai kiinteänpuhelinverkon kautta, on hyvä tietää hieman näistä koostuvista kustannuksista.

Jos IP-puhelimia varten ei ole vielä olemassa internet-verkkoa, kustannuksia koituu tämän asennuksesta. Jos taas puhelinjärjestelmä luodaan kiinteän puhelinverkon kautta, kustannuksia koituu langoittamisesta, asennuksesta ja alustavasta konfiguroinnista.

IP-Puhelin on kustannustehokas vaihtoehto

Internetin välityksellä toimiva IP-puhelin on edullisempi vaihtoehto tavallisiin puheluihin verrattuna, jos soitetaan paljon nimenomaan IP-puhelimesta IP-puhelimeen. Periaatteessa IP-puhelinten käyttö vaatii vain tarvittavat päätelaitteet ja kiinteän internet-yhteyden. Tällöin hankintakustannus ei ole suuri, jos yrityksellä on jo dataverkko olemassa.

Jos kaikki puhelut tapahtuvat IP-puhelimien välillä, puheluista maksetaan vain internetin kuukausihinta, joten käyttökustannus pysyy myös edullisena sekä ennustettavana. Edullisuus korostuu varsinkin, jos soitetaan ulkomaille IP-puheluiden välityksellä.

Jos kuitenkin IP-puhelimesta soitetaan perinteiseen puhelin- tai matkapuhelinverkkoon, teleoperaattori perii puheluista maksun. Operaattorit voivat periä matkapuhelimiin suuntautuneista puheluista lanka-matkapuhelumaksun, joka saattaa olla huomattavasti suurempi kuin matkapuhelinten välinen puhelumaksu.

Järkivalinta.fi auttaa yritystäsi löytämään oikeanlaisen ja oikean hintaisen puhelinjärjestelmän

Kun olet hieman tutustunut puhelinjärjestelmien hintoihin vaikuttaviin tekijöihin ja tehnyt tarvekartoituksen, on seuraava askel löytää oikea toimittaja.

Palvelumme avulla tämä on helppoa. Täyttämällä vieressä olevan lomakkeen yhdistämme sinut tarpeisiisi sopivien toimittajien kanssa ja vastaanotat useita tarjouksia. Tarjouksen pyytäminen on maksutonta eikä sido mihinkään.