Asiakaspalvelu: +45 3841 0300
ma–to klo 10:00–17:00
pe klo 10:00–15:00
Viimeksi päivitetty: 12. kesäkuuta 2020

Elokuvateatterit kiinni koronaviruksen vuoksi

Content FI

Blockbuster näyttää uudet elokuvat suoratoistona

Elokuvateatterit ovat jouduttu sulkemaan myös Suomessa koronaviruspandemian vuoksi. Pohjoismaissa toimiva elokuvien ja TV-sarjojen suoratoistopalvelu Blockbuster jatkaa suoratoistopalvelujen kärjessä elokuvateatterikierroksella olleiden elokuvien tuomista palveluunsa pikavauhtia. Tänä keväänä on nähtävillä jopa aiempaa nopeampaa uusia suosikkielokuvia.

Suoratoistopalvelu Blockbuster on profiloitunut nopeana toimijana suoratoistopalvelujen piirissä, sillä se on pystynyt tuomaan elokuvateattereissa olleet elokuvat ensimmäisenä palveluunsa. Monet muut elokuvia ja tv-sarjoja näyttävät palvelut perustavat valikoimansa määrään ja siksi niissä nähdäänkin usein vanhoja nimikkeitä.

Blockbuster reagoi COVID-19 koronavirukseen nopeasti

Blockbuster reagoi nopeasti koronaviruskriisiin ja toi suomalaistenkin katsojien vuokrattavaksi tai ostettavaksi esimerkiksi seuraavat elokuvat: Teräsleidit (kotimainen Pamela Tolan ohjaama road movie, jossa näyttelevät Leena Uotila, Seela Sella ja Saara Pakkasvirta), supersankarielokuva Birds of Prey sekä kotimainen lastenelokuva Heinähattu ja Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen.

Blockbusterin yhteistyökumppaneina toimivat eräät elokuvastudiot päättivät antaa oikeudet streamaukseen eli suoratoistoon koronavirus COVID-19 -pandemian vuoksi. Näihin elokuviin on tavallista enemmän rajoituksia, eikä kaikkia niitä pysty pelkästään vuokraamaan.

Joillakin elokuvilla on normaalia korkeammat hinnat ja tästä syystä näihin elokuviin ei voi käyttää sarjalippua tai lahjakoodia, kertoo Blockbuster verkkosivuillaan.

Suoratoistopalvelujen käyttö on jo nyt kasvanut runsaasti koronaviruskauden aikana maailmanlaajuisesti. Eräät alan toimijat ovat rajoittaneet vapaaehtoisesti käytettävää internet-liikennettä palveluunsa, joka on samalla tarkoittanut laadun heikkenemistä. Samaan aikaan kuluttajat ovat kuitenkin ilmaisseet mieltään siitä, että laadun heikkeneminen ei ole näkynyt palveluiden hinnassa millään tavalla – kuukausimaksut ovat pysyneet ennallaan.

Blockbuster ei kuulu näihin toimijoihin, eikä palvelulla ole kuukausimaksua muutenkaan. Palvelun asiakas voi liittyä Blockbusterin käyttäjäksi maksutta. Palvelu veloittaa käyttäjäänsä vain silloin, kun asiakas vuokraa tai ostaa elokuvan digitaalisesti Blockbusterista.

Useita eri genrejä saatavilla

Blockbuster toimii osoitteessa blockbuster.fi ja käyttäjä pääsee verkkosivuilla sekä tutustumaan tarjontaan että myös katsomaan elokuvia. Blockbusterin elokuvien ja tv-sarjojen genrejä ovat esimerkiksi toiminta, animaatio, dokumentti, draama, seikkailu, lasten elokuvat, kauhu, komedia, sotaelokuvat, rikos, romantiikka, tieteiselokuvat, trilleri sekä kotimaiset elokuvat.

Lapsille on tarjolla palvelussa esimerkiksi edellä mainittu Heinähattu ja Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen, mutta myös uusia Hollywoodin suurtuotantoja. Näitä ovat esimerkiksi videopeleistä tuttu Sonic the Hedgehog (pääosassa muun muassa Jim Carrey) sekä Tim Burtonin ohjaama Dumbo 2019.

Uusia jännitys- ja toimintaelokuvia Blockbusterissa ovat puolestaan The Invisible Man (2020) sekä The Fast and the Furious -näyttelijä Vin Dieselin tähdittämä Bloodshot.

Blockbuster toimii pohjoismaissa

Blockbuster on Suomessa, Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa operoiva suoratoistopalvelu. Palvelun valikoimissa on yli 7000 elokuvaa, jotka ovat vuokrattavissa tai ostettavissa. Lisäksi Blockbusterin valikoimissa on TV-sarjoja, kuten Suits, Rillit huurussa, Gotham, Watchmen ja The Arrow.

Blockbusterin nimi on monille tuttu legendaarisesta videovuokraamoketjusta, joka toimi esimerkiksi Yhdysvalloissa. Suoratoistopalveluna pohjoismainen Blockbuster eroaa useimmista muista vastaavista palveluista kuukausimaksuttomuutensa vuoksi. Blockbusterin asiakas maksaa vain vuokraamistaan tai ostamistaan elokuvista.

Blockbuster-palvelua voidaan käyttää useilla eri laitteilla. Tietokoneilla palvelu toimii blockbuster.fi -osoitteessa, mutta esimerkiksi PlayStation 4 -pelikonsolille on olemassa oma sovellus. Lisäksi palvelu on käytettävissä Apple TV:llä ja lukuisilla Smart TV:illä.

Blockbusterin asiakaspalvelu on käytettävissä sähköpostitse:

support@blockbuster.fi

Asiakaspalvelu on saatavilla

Maanantaista perjantaihin: 08.00 - 22.00

Lauantaista sunnuntaihin: 12.00 - 22.00

Blockbuster on tanskalainen yritys ja se toimii tätä nykyä Tanskassa, Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.