Kahvikoneet ammattikäyttöön

Vertaa kahvikoneiden hintoja ja laatua - pyydä tarjous!

Säästä aikaa

Täytä lomake ja vastaanota jopa 4 tarjousta useilta toimittajilta

Säästä rahaa

Säästä jopa 50% vertailemalla useita tarjouksia eri toimittajilta

Ilmainen & sitoumukseton

Palvelu on maksuton ja ilman sitoumuksia

Mainittu medioissa:
1
2
3
Vastaanota jopa 4 tarjousta! Kahviautomaatti - Saat jopa 4 ilmaista tarjousta sitoumuksetta
Kestää alle minuutin

Missä kahviautomaattia käytetään?

Kestää alle minuutin

Valitse oikeat kahvikoneet ammattikäyttöön

Kahvikoneita on erilaisia tarkoitettu erilaisiin ympäristöihin. Markkinoilta löytyy varmasti tarpeisiisi sopiva, paras kahvikone ja me voimme auttaa sen löytämisessä. Etsitkö esimerkiksi seuraavia:

 • Kahvikone kahvilaan
 • Kahvikone avintolaan 
 • Kahviautomaatti työpaikalle

Palvelumme auttaa sinua löytämään oikean kahvikoneen juuri sinun tarpeisiin. Täyttämällä vieressä olevan lomakkeen yhdistämme sinut tarpeisiisi sopivien kahvikonetoimittajien kanssa ja vastaanotat useita tarjouksia. Tarjouksen pyytäminen on maksutonta eikä sido mihinkään.

Kahvikone kahvilaan vai kahvikone ravintolaan

Kun valitset kahvikonetta kahvilaasi tai ravintolaasi kaikista tärkeintä on, että se soveltuu juuri sinun tarkoitukseesi. Kun tiedät minkälaisen kahvikoneen tarvitset ja minkälaisia toimintoja siinä tulisi olla, löydät varmasti oikeanlaisen. Kannattaa siis tutustua eri kahvikoneisiin ja tunnistaa omat tarpeet. 

Kun teet tarvekartoitusta, on hyvä miettiä esimerkiksi seuraavia kysymyksiä:

 • Minkä kokoinen kahvilasi/ravintolasi on?
 • Kuinka monta kuppia kahvia tarjoilet päivässä?
 • Kuinka paljon voit pyytää yhdestä kupista kahvia?
 • Onko tärkeää, että kahvi valmistuu nopeasti?
 • Onko tärkeää, että voi valmistaa monta kuppia yhtäaikaisesti?

Voi olla myös, että asiakkaasi odottavasti tietynlaista, tietyn merkkistä tai tietyn hintaista kahvia, näistä asioista on hyvä ottaa selvää. Sen lisäksi voi olla väliä, miltä kahvikone näyttää. Riippuen kahvilastasi tai ravintolastasi ja sen brändistä, voi kahvikoneen designilla tai mallilla olla väliä.

Kahvikone Ammattikäyttöön 1

Minkälaisia kahvikoneita on olemassa?

Kun alkaa etsimään oikeanlaista kahvikonetta ja tutustumaan eri vaihtoehtoihin, voi pää mennä helposti pyörälle. Markkinoilla on paljon erilaisia kahvikoneita, joissa on hieman eri toimintoja. Toiset vaativat enemmän työtä, kun taas toiset valmistavat kahvin napin painalluksella.

Tyypillisimmin kahvikoneet jaetaan täysautomaattisiin ja puoliautomaattisiin. Näiden lisäksi on kahviautomaatteja, jotka valmistavat erilaisia kahveja ja juomia, cappuccinosta teehen. Lopulta päätös riippuu kuitenkin omista mieltymyksistä ja tarpeista.

Täysautomaattinen

Täysautomaattisia kahvikoneita on kaikista helpoin käyttää. Kahvi valmistuu napin painalluksella ja suurimmassa osassa laitteista tulee mukana myös automaattinen maidonvaahdotin maidon kuumentamista ja vaahdottamista varten.

Täysautomaattiset kahvikoneet ovat suosittuja juuri niiden helppouden ja yksinkertaisuuden vuoksi. Ne sopivat hyvin esimerkiksi toimistoon, koska niitä on helppo käyttää ja ne pystyvät tuottamaan suuria määriä kahvia ja pöytämalliset kahvikoneet eivät vie liikaa tilaa.

Puoliautomaattinen

Puoliautomaattisissa kahvikoneissa joutuu tekemään hieman enemmän työtä itse, mutta ne ovat silti helppokäyttöisiä. Jauhettu kahvi annostellaan itse kahvisihtiin, joka asetetaan koneeseen ja käynnistetään pumppu, jonka seurauksena kahvi valuu kuppiin.

Puoliautomaattisissa kahvikoneissa maito vaahdotetaan itse. Yleensä kahvikoneissa on tähän tarkoitettu höyrysuutin, jonka avulla maito vaahdotetaan ja kuumennetaan erillisessä astiassa ja kaadetaan kahvin päälle.

Puoliautomaattisen kahvikoneen kanssa täytyy erikseen olla kahvimylly, koska se ei jauha itse papuja. Tämä kannattaa ottaa hankkiessa huomioon.

Kahviautomaatti

Kahviautomaatilla tarkoitetaan tyypillisesti ns. vending-automaattia, josta on mahdollista valita erilaisia kahvijuomia ja teetä. Kahviautomaatteja on erilaisia ja ne valmistavat kahvin eri tavalla. Toiset jauhavat pavut itse, kun taas toisissa käytetään valmiiksi jauhettua kahvia.

Näissä on myös eroja maidon valmistuksessa. Toiset käyttävät oikeaa maitoa, kun taas toiset käyttävät maitopulveria. Kahviautomaatti voi olla oikea vaihtoehto esimerkiksi isoon toimistoon, jossa mieltymykset ovat vaihtelevia ja, jossa halutaan nopeasti ja helposti valmistaa monta kuppia kahvia päivässä.

Kahviautomaatti toimistoon, hinta?

Kahvikoneiden hinnat vaihtelevat paljon, mutta ammattikäyttöön tarkoitettujen kahvikoneiden hinnat liikkuvat 1000€ ja 3000€ välillä. Hinta riippuu oikeastaan tarpeesta ja mieltymyksistä.

Tämä voi tuntua suurelta investoinnilta. Jotkut kahvikonetoimittajat tarjoavatkin erilaisia kahviautomaati vuokraus ja leasing vaihtoehtoja. Tällöin kahvikoneesta maksetaan kuukausimaksua jonkin sovitun ajanjakson ajan. Tämä voi olla hyvä idea, jos ei halua investoida kerralla paljon rahaa.

Kahvikone Ammattikäyttöön

Kahvikone työpaikalle

Suomalaisessa toimistossa kahvin merkitys on kiistatta hyvin suuri ja hyvä kahvikone on tärkeä osa jokaista suomalaista työpaikkaa. Kahvi kuuluu vahvasti suomalaiseen yrityskulttuuriin, on sitten kyse yrityksen sisäisistä tapahtumista, työntekijöiden kahvitauoista tai vaikka vieraiden ja asiakkaiden kestittämisestä.

Ensimmäinen askel on kartoittaa yrityksesi tarpeet. Kysymyksiä, joita kannattaa miettiä on esimerkiksi:

 • Kuinka monta kuppia kahvia yrityksessänne kulutetaan päivittäin?
 • Mihin käyttöön kahvikone on tarkoitettu?
 • Mitä mieltymyksiä ja toiveita tällä käyttäjäryhmällä on?

Juodaanko teillä tavallista suodatinkahvia, paljon erikoiskahveja vai esimerkiksi teetä? Ihmisten tarpeet vaihtelevat paljon. Yrityksessänne voi olla cappuccinosta nauttijoita, teeintoilijoita tai vaikka ihan tavallisen suodatinkahvin puolestapuhujia.

Tarpeita on monia, mutta niin on myös kahvikoneita ja kahviautomaatteja. Tämän päivän kahvikoneet tuottavat monipuolisia vaihtoehtoja. Lue lisää oikean kahvikoneen valitsemisesta työpaikalle täältä.

Kahvikoneen mukana tulevat palvelut

Kahvikone ammattikäyttöön saattaa olla melko monimutkainen, sen käyttö voi tarvita koulutusta ja kone voi tarvita huoltoa silloin tällöin. Monet kahvikonetoimittajat tarjoavat palveluita auttamaan näissä tilanteissa, kun ostat heiltä koneen.

Jotkun kahvikonetoimittajat järjestävät asiakkailleen ja muille kiinnostuneille koulutustilaisuuksia, joissa opetellaan käyttämään koneita niin, että niistä saa eniten iloa ja hyötyä irti. Koulutusta tarjotaan myös koneen asennuksen yhteydessä.

Kun hankit kahvikoneen kuuluu palveluun yleensä laitteen asennus, esiasetusten asettaminen ja jonkin asteinen koulutus koneen perusominaisuuksista. Jos koneeseen ilmenee vika, on yleensä myös huoltopalvelu käytössä.