Maksupääte

Vertaa maksupäätteiden hintoja ja laatua - pyydä tarjous!

Säästä aikaa

Täytä lomake ja vastaanota jopa 4 tarjousta useilta toimittajilta

Säästä rahaa

Säästä jopa 50% vertailemalla useita tarjouksia eri toimittajilta

Ilmainen & sitoumukseton

Palvelu on maksuton ja ilman sitoumuksia

Mainittu medioissa:
1
2
3
Vastaanota jopa 4 tarjousta! Kassajärjestelmä - Saat jopa 4 ilmaista tarjousta sitoumuksetta
Kestää alle minuutin

Minkälaista kassajärjestelmää etsit?

Kestää alle minuutin

Hyvä maksupääte tukee yrityksesi liiketoimintaa

Maksupäätteen tärkeimpiä ominaisuuksia on, että se on helppo käyttää ja, että se on asiakkaan tavoitettavissa. Maksupäätettä hankkiessa on siis tärkeintä huomioida sen käyttäjäystävällisyys ja se, että niitä on riittävästi.

Tarvitset sitten maksupäätteen liikkuvaan käyttöön tai pysyvään myyntipisteeseen, löytää markkinoilta oikeanlainen ratkaisu.

Palvelumme auttaa sinua löytämään oikeanlaisen maksupääteratkaisun juuri sinun yrityksellesi. Täyttämällä vieressä olevan lomakkeen yhdistämme sinut tarpeisiisi sopivien toimittajien kanssa ja vastaanotat useita tarjouksia. Tarjouksen pyytäminen on maksutonta eikä sido mihinkään.

Erilaisia maksupäätteitä

Eri maksupäätteet eroavat toisistaan lähinnä sillä, minkälaista verkkoyhteyttä ne käyttävät ja ovatko ne kannettavia vai pöytämallisia. Erilaisia verkkoyhteysvaihtoehtoja ovat esimerkiksi:

  • 3G-yhteys
  • Kiinteä laajakaistayhteys
  • Bluetooth-yhteys

Se mikä yhteys on paras, riippuu yrityksesi tarpeesta. Jos esimerkiksi myymälässä on valmiiksi kiinteä laajakaistayhteys, voi maksupäätteen yhdistää siihen. Jos taas ei ole olemassa olevaa laajakaistayhteyttä tai ei haluta liittää maksupäätettä siihen, on 3G-yhteys oikea ratkaisu.

Voi olla, että yritykselläsi on jo olemassa oleva kassaohjelmisto tai kassajärjestelmä. Tähän on mahdollista liittää maksupäätteitä, jolloin kassahenkilö ohjaa tapahtuman olemassa olevasta ohjelmasta- tai järjestelmästä, eikä tapahtumaa käynnistetä maksupäätteestä käsin.

Maksupääte 2

Mitä tulee ottaa huomioon maksupäätettä hankkiessa?

Kun mietit, mikä olisi paras maksupääteratkaisu yrityksellesi, kannattaa ottaa huomioon muutama seikka. Kun muistat pitää nämä asiat mielessä, hankit maksupäätteen, joka palvelee juuri parhaiten sinun yrityksesi tarpeita ja, josta saat maksimaalisen hyödyn irti.

Maksupäätteen sijainti ja käyttö

Maksupääte kannattaa sijoittaa niin, että se on saavutettavissa ja helppokäyttöinen kaikille. Tässä kannattaa erityisesti huomioida liikuntaesteiset ihmiset sekä vanhukset. Maksupäätteen tulee olla asetettu niin, että koko asiakaskunta pystyy sitä käyttämään.

Sen käytön tulee myös olla helppoa ja mahdollisimman vaivatonta. On suositeltavaa, että maksupääte on telineessä, josta sen voi irroittaa tai vaihtoehtoisesti irroittaa telineen. Tämä on tärkeää, jos esimerkiksi liikuntakyvytön ihminen ei yllä maksupäätteeseen.

Maksupäätettä täytyy myös pystyä käyttää ilman, että asiakkaan täytyy vääntää rannettaan tai olla muuten epämukavassa asennossa. Autokaista-palveluissa esimerkiksi on hyvä olla teline, jonka varsi pitenee ja asiakas voi maksaa autostaan kurottamatta.

Yrityksesi toimiala

Erilaisilla toimialoilla voi olla hyvin erilaisia tarpeita maksupäätteelle. Esimerkiksi pieni myymälä, taksi, kampaamo, ravintola, juna ja suuri kauppa tarvitsevat erilaisia ominaisuuksia ja toimintoja maksupäätteelle.

Toisilla toimialoilla liikkuvuus on tärkeää, kun taas toisilla voi olla tärkeämpää, että maksupäätteelle saadaan ohjelmoitua useita käyttäjiä. Taksissa tai junassa on tärkeää, että maksupääte toimii 3G-yhteydellä ja ravintolassa on tärkeää, että maksupäätteen voi viedä asiakkaalle pöytään.

Maksupäätteen käyttämä verkkoyhteys

Kuten edellä on kerrottu, maksupäätteet voivat toimia erilaisilla verkkoyhteyksillä riippuen tarpeesta. Jos yritykselläsi on jo kiinteä laajakaistayhteys voi maksupäätteen liittää siihen tai vaihtoehtoisesti käyttää 3G- tai bluetooth -yhteyttä.

Maksupäätteiden määrä

On tärkeää tiedostaa, kuinka monelle maksupäätteelle on tarvetta, jotta asiakkaat pystyvät maksamaan sujuvasti eikä maksupäätteen vapautumista tarvitse odottaa. Kannattaa siis miettiä tarkkaan kuinka monelle maksupäätteelle on tarve.

Voi olla, että suurimmaksi osaksi pärjätään yhdellä, mutta ruuhka-aikoina tarvitaan kahta tai kolmea. On tärkeää, että maksaminen on sujuvaa kellonajasta riippumatta. Kannattaa myös aina olla ylimääräinen maksupääte siltä varalta, että ensisijainen maksupääte hajoaa.

Ravintoloissa on tärkeää, että käytössä on useita maksupäätteitä. Näin tarjoilijat voivat palvella asiakkaista paremmin ja asiakas voi maksaa sekä saada kuitin suoraan pöydässä.

Hyväksytyt maksukortit

On tärkeää, että maksupääte hyväksyy suurimman osan yleisimmistä pankki- ja luottokorteista. Et halua menettää asiakasta sen takia, ettei maksupääte hyväksy jotakin tiettyä maksukorttia.

Maksupääte 3

Lähimaksaminen tehostaa kaupankäyntiä

Lähimaksaminen yleistyy Pohjoismaissa jatkuvasti. Suomessa tullaan muita Pohjoismaita hieman jäljessä, mutta täälläkin kasvu on ollut huimaa. Lähimaksamisen myötä, lähimaksupäätteetkin yleistyvät, kun kaupat haluavat tarjota asiakkailleen monipuolisia maksamisvaihtoehtoja.

Lähimaksupäätteen tunnistaa sen sivussa olevasta lähimaksamisesta kertovasta kaarisymbolista. Saman symbolin löydät maksukortistasi, mikäli se tukee lähimaksamista.

Lähimaksamista voi käyttää kun kyseessä on alle 25€ ostos. Lähimaksamisessa korttia ei tarvitse laittaa maksupäätteeseen eikä tarvitse näppäillä PIN-koodia, vaan viet korttisi noin 3-4 cm päähän maksupäätteestä ja maksu tapahtuu itsestään.

Lähimaksaminen on tehty turvalliseksi vaikka maksupääte ei kysykään PIN-koodia. Lähimaksukortit käyttävät NFC-tekniikkaa (Near Field Communication) ja tämä mahdollistaa maksukortin ja maksupäätteen välisen suojatun dataliikenteen. Maksupääte vaatii myös satunnaisesti PIN-koodia myös alle 25€ ostoksista varmistaakseen, että kortti on oikealla omistajalla.

Oikeanlainen maksupääte juuri sinun yrityksesi tarkoitukseen

Tarvitset sitten maksupäätteen pitkäaikaiseen tai lyhytaikaiseen käyttöön, löytyy markkinoilta varmasti oikea vaihtoehto. Lyhytaikainen tarve voi olla vaikka jokin hetkellinen myyntipiste, messut tai tilaisuus. Tällöin maksupääte on mahdollista vuokrata tämän ajaksi.

Pitkäaikaisessa käytössä on myös yleistä vuokrata maksupääte. Tällöin maksat kuukausimaksua maksupäätteestä, johon kuuluu myös asennus ja huolto. Maksupäätteen hinnat liikkuvat noin 30-60€/kk välillä.

Toimittajat toimittavat maksupäätteet yleensä esiasennettuina ja valmiina käyttöön. Jos maksupääte toimii 3G-yhteydellä, sisältyy palveluun yleensä myös käyttövalmis dataliittymä.

Mihin tahansa tarkoitukseen maksupääte on, kannattaa olla tietoinen omista tarpeista, jotta se palvelee kaikista parhaiten juuri sinun yritystäsi.