Tulostin

Vertaa tulostimien hintoja ja laatua - pyydä tarjous!

Säästä aikaa

Täytä lomake ja vastaanota jopa 4 tarjousta useilta toimittajilta

Säästä rahaa

Säästä jopa 50% vertailemalla useita tarjouksia eri toimittajilta

Ilmainen & sitoumukseton

Palvelu on maksuton ja ilman sitoumuksia

Mainittu medioissa:
1
2
3
Vastaanota jopa 4 tarjousta! Tulostin - Saat jopa 4 ilmaista tarjousta sitoumuksetta
Kestää alle minuutin

Tulosteiden kuukausittainen määrä?

Kestää alle minuutin

Löydä sopiva tulostin juuri sinun yrityksellesi

Eri yritykset tarvitsevat erilaisia tulostimia eri toiminnoilla ja asetuksilla. Oikean tulostiminen löytäminen lähteekin tarvekatoituksesta. On tärkeää tiedostaa oman yrityksen tarpeet, kuten tulostusmäärät ja tarvittavat toiminnot, jotta tulostin palvelee juuri sinun yritystäsi.

Tulostimia on tänä päivänä monia erilaisia: A3-tulostinmonitoimitulostin, väritulostin, vuokraus tulostin, A3 lasertulostin, leasing tulostin, mustesuihkutulostin... Tulostimia on niin monenlaisia ja erilaiset tulostustekniikat ja -termit voivat olla hämmentäviä. Juuri oikean tulostimen löytäminen voi olla hankalaa ja aikaavievää, sekä aiheuttaa turhautumista. 

Mikäli tarpeesi on löytää paras tulostin, palvelumme avulla sopivan tulostimen löytäminen on kuitenkin helppoa. Täyttämällä vieressä olevan lomakkeen yhdistämme sinut tarpeisiisi sopivien tulostintoimittajien kanssa ja vastaanotat useita tarjouksia. Tarjouksen pyytäminen on maksutonta eikä sido mihinkään.

Monitoimitulostin, A3 tulostin, leasing tulostin - tulostimia eri tarpeisiin

Oikeaa tulostinta etsiessä, ensimmäinen askel on kartoittaa yrityksesi tarpeet ja selvittää, mitkä ominaisuudet ovat juuri sinun yrityksesi käyttöön tärkeimmät. Jos esimerkiksi yrityksessäsi tulostetaan paljon tekstidokumentteja ja tämän myötä tulostusnopeus on merkittävä ominaisuus, mutta värillisyys ei, on sopiva tulostin mustavalkotulostin nopealla tulostusnopeudella.

Jos yrityksessäsi taas tulostetaan paljon värillisiä kuvia ja tärkeä ominaisuus on laadukkaiden kuvien tulostaminen, sopii käyttöön paremmin väritulostin korkealla resoluutiolla. Tärkeä huomioitava asia, on myös tulostettavan paperin koko. Tulostimet voivat tulostaa A4, A3 ja A2 kokoisia dokumentteja.

Tulostin 1

Mitä on hyvä huomioida tulostinta valitessa?

Tulostimia on niin monenlaisia ja omienkin tarpeiden tunnistaminen voi olla aluksi hankalaa. Tarpeiden tunnistamisen helpottamiseksi, on hyvä vertailla mahdollisia ominaisuuksia ja toimintoja ja selvittää mitkä tekijät ovat tärkeitä juuri omaan tarkoitukseen.

Yleensä päätökseen merkittävimmin vaikuttavat tekijät ovat mistä lähteestä tulostetaan, tulostusväri sekä käyttäjien määrä ja tulostusmäärä. Perehdytään näihin siis tarkemmin.

Mistä laitteesta tulostetaan?

Tietokoneelta tulostaminen on varmasti yleisintä. Tässä tapauksessa tulostin liitetään tietokoneeseen, Wi-Fi-yhteydellä, Ethernet-yhteydellä tai USB-yhteydellä. USB on yhteys on suositeltavaa vain, jos käyttäjiä on yksi.

Jotkut tuotemerkit mahdollistavat tulostamisen myös älypuhelimista, tablet-laitteista ja pilvipalveluista, jolloin tulostaminen onnistuu suoraan näiden käyttöjärjestelmien kautta. Pilvipalvelun avulla tulostaminen onnistuu myös etänä, jolloin voit tulostaa dokumentteja suoraan toimistollesi.

OKI logo

OKI-kopiokoneilla saat 130 vuoden kokemuksen, palkitun suunnittelun ja uraauurtavan LED-tekniikan. OKI tarjoaa tulostamista ja kopiointia - ilman kompromisseja laadun tai nopeuden suhteen. 

Ricoh Logo 1

Ricoh on yrityksenä tunnettu erityisesti fokuksestaan uusiutuviin ja innovatiivisiin tuotteisiin. Kun ostat kopiokoneen Ricohlta, ostat tuotteen missä on ympäristöystävällistä ja kestävää tekniikkaa.

Toshiba Logo 1

Ostaessasi Toshiban kopiokonetta, ostat todellista innovaatiota joka on sekä kestävää että ympäristöystävällistä. Toshiba tarjoaa myös asiakkailleen erittäin pätevää ja nopeaa tukea.

Tulostatko värillisenä vai mustavalkoisena?

Mustavalkotulostimet sopivat toimistokäyttöön silloin, kun tulostetaan vain esimerkiksi mustavalkoisia asiakirjoja. Jos kuitenkin haluaa asiakirjoihin esimerkiksi yrityksen logon värillisenä, on syytä ostaa väritulostin.

Väritulostin nousee merkittävään rooliin, jos liiketoiminta perustuu esimerkiksi valokuvien tai grafiikan tulostamiseen. Tällöin tärkeää on väritulostimen löytäminen, jossa on sinun tarkoitukseen tarpeeksi korkea resoluutio.

Resoluution avulla mitataan kuvantoistolaitteiden tarkkuutta, jonka yksikkö on yleensä pikseli pituusyksikköä kohti. Tulostimissa tämä on yleensä merkitty kirjainyhdistelmällä dpi (dots per inch). Arvo voi vaihdella 300 dpi:sta 2 400 dpi:hin.

On hyvä huomioida, että tulostimissa on yleensä ilmoitettu dpi arvo erikseen mustavalkotulostukselle ja väritulostukselle. Tämä on siksi, että mustavalkotulostus ei tarvitse yhtä korkeaa tarkkuutta kuin väritulostus ollakseen selkeää.

Nyrkkisääntönä voi pitää, mitä laadukkaampaa materiaalia haluat tulostaa, sitä korkeampi dpi arvon tulisi olla. Jos tulostat esimerkiksi vain valokuvia, etsi tulostin, jolla on korkea dpi arvo.

Kuinka paljon tulostetaan?

On tietysti tärkeää valita tulostin, joka palvelee juuri sinun liiketoiminnan tarpeita. Jos esimerkiksi tulostusmääriä on vaikea arvioida, voi pitää nyrkkisääntönä seuraavia lukuja:

Tulostemäärät

Jos käyttäjiä on enemmän kuin yksi, on verkkoyhteys tulostimen ja tietokoneen välillä suositeltavaa. Tällöin monet käyttäjät voivat tulostaa verkkoyhteyden avulla samasta tulostimesta. On myös mahdollista rekisteröidä käyttäjät tulostimelle, jolloin tulostin tunnistaa, miltä käyttäjältä eri tulostukset tulee.

Yllä olevien ominaisuuksien lisäksi, alla olevat kysymykset auttavat tarkemmassa tarvekartoituksessa:

  • Minkä kokoisia dokumentteja tulostetaan?
  • Tulostetaanko ensisijaisesti tekstiasiakirjoja vai valokuvia?
  • Kuinka monta tulostetta olisi hyvä pystyä tulostamaan minuutissa?

Tulostin 3

Lasertulostin vai mustesuihkutulostin?

Tulostimista voi valita lasertulostin tai mustesuihkutulostin -mallin. Valinta riippuu pitkälti käyttötarkoituksesta, mutta nykyään niiden erot ovat pienentyneet. Molemmilla tulostimilla pystyy tuottamaan laadukkaita dokumentteja ja kuvia, mutta lasertulostimella väritulostus on kalliimpaa kuin mustesuihkutulostimella.

Näin ollen, vaikka lopputulos molemmilla voi olla yhtä hyvä, kysymys saattaa olla pitkälti kustannuksista. Alla oleva erottelu auttaa tiedostamaan mitä eroa näillä on sekä mitä hyötyjä ja haittoja kummallakin on.

Lasertulostin

Jos tulostusmäärät on suuria ja tulostetaan lähinnä teksti- ja mustavalkodokumentteja, eikä paljoa kuvia, on lasertulostin oikea valinta. Tämänlaisessa käytössä, lasertulostimen kustannukset jäävät selvästi alhaisemmaksi kuin mustesuihkutulostimen. Lasertulostin tulostaa erittäin terävää piirtojälkeä tavalliselle paperille, tai malliksi voi myös valita A3 lasertulostin, sekä sen tulostusnopeus on korkea. Tämän vuoksi se on erinomainen valinta asiakirjojen ja grafiikan tulostamiseen.

Lasertulostimen hankintakustannus on suurempi kuin mustesuihkutulostimen. On kuitenkin muistettava, että isoja määriä tulostaessa, lasertulostin tulee kuitenkin lopulta halvemmaksi. Lasertulostimella ei pysty tulostamaan valokuvia.

Kun pohdit valintaa lasertulostimen ja mustesuihkutulostimen välillä, on siis tärkeää tiedostaa oma käyttötarkoitus sekä tulostusten määrä, jotta tulostin palvelee juuri sinun tarpeitasi kustannustehokkaasti.

Tulostin 4

Mustesuihkutulostin

Mustesuihkutulostimen hankintakustannus on alhaisempi, mutta käyttökustannus on korkeampi. Tämä on siis oikea valinta, jos käyttö on satunnaisempaa. Jos tulostetaan paljon väritulostuksia ja valokuvia, on mustesuihkutulostin oikea valinta. Mustesuihkutulostin tulostaa laadukkaampia valokuvia ja värikuvia sille tarkoitetulle paperille.

Hyvä tulostusjälki edellyttää kuitenkin kalliita erikoispapereita. Koska tulostin vaatii kalliimpaa paperia sekä kalliita värikasetteja hyvän tulostusjäljen aikaansaamiseksi, tulee mustesuihkutulostimen käyttökustannukset korkeammaksi.

Kun teet valintaa lasertulostimen ja mustesuihkutulostimen välillä, on hyvä pitää mielessä esimerkiksi seuraavat nyrkkisäännöt:

Valitse lasertulostin,

  • kun tulostat paljon tekstiä ja vähän kuvia
  • kun tulostat paljon tekstiä ja joskus myös värejä

Valitse mustesuihkutulostin,

  • kun tulostat paljon kuvia ja vähän tekstiä
  • kun käyttö on satunnaisempaa.

Entä monitoimitulostin?

On myös mahdollista saada laitteita, joissa on tulostamisen lisäksi skannaus-, kopiointi-, ja fax-mahdollisuus. Mahdollinen tarve esimerkiksi kopiokoneelle on hyvä tiedostaa tulostimen ostovaiheessa, niin et joudu ostamaan useita laitteita ja säästät rahaa sekä pöytätilaa. Laitevalmistajilla on useita eri monitoimitulostin vaihtoehtoja, joissa on eri yhdistelmiä yllä mainituista toiminnoista.

Monet tulostimet tänä päivänä ovat monitoimitulostimia, joista löytyy myös skannaus- ja kopiointitoiminto ja joistakin tulostimista myös fax-toiminto. Monitoimitulostin voi käsitellä erilaisia tehtäviä ja toimii hyvin erilaisissa toimistoympäristöissä. Monitoimitulostin sopii hyvin mihin tahansa toimistoon, jossa tarvitaan monipuolisia asiakirjojen ja kuvien käsittelymahdollisuuksia.