A3-tulostin

Vertaa A3-tulostimien hintoja ja laatua - pyydä tarjous!

Säästä aikaa

Täytä lomake ja vastaanota jopa 4 tarjousta useilta toimittajilta

Säästä rahaa

Säästä jopa 50% vertailemalla useita tarjouksia eri toimittajilta

Ilmainen & sitoumukseton

Palvelu on maksuton ja ilman sitoumuksia

Mainittu medioissa:
1
2
3
Vastaanota jopa 4 tarjousta! Tulostin - Saat jopa 4 ilmaista tarjousta sitoumuksetta
Kestää alle minuutin

Tulosteiden kuukausittainen määrä?

Kestää alle minuutin
Viimeksi päivitetty: 21. syyskuuta 2017

A3-tulostin mahdollistaa monipuolisten kuvien ja asiakirjojen tulostamisen

Jos yrityksesi toiminta sisältää muotoilua, taloudellisia raportteja, prototyyppien luomista, arkkitehtuuria ja muita projekteja, jotka vaativat tulostamisen isommalle alustalle, tarvitset luultavasti A3-tulostimen. A3-tulostimella onnistuu myös normaalisti A4-kokoisten asiakirjojen käsittely.

Korkealaatuisten kuvien ja valokuvien, piirustusten ja mainosmateriaalien tulostaminen viestii ammattimaisuudesta ja vaikuttaa positiivisesti yrityksesi brändiin ja parantaa kilpailukykyä. A3-tulostimia on monenlaisia ja oikean löytäminen voi olla hankalaa ja aikaa vievää.

Palvelumme auttaa sinua löytämään juuri oikean A3-tulostimen sinun tarpeisiisi. Täyttämällä vieressä olevan lomakkeen yhdistämme sinut tarpeisiisi sopivien kahviautomaattitoimittajien kanssa ja vastaanotat useita tarjouksia. Tarjouksen pyytäminen on maksutonta eikä sido mihinkään.

Mihin yrityksesi tarvitsee A3-tulostinta?

A3-tulostin nousee merkittävään rooliin, jos yrityksesi toiminnot vaativat mahdollisuuden tulostaa suuremmalle alustalle kuin perinteiselle A4-paperille. Tämä voi olla mitä vain mainosmateriaalista, pohjapiirrustuksiin tai taloudellisiin raportteihin.

A3-tulostimesta voi olla apua myös esimerkiksi monissa projekteissa ja suunnitelmissa, kun on tärkeää, että koko ajatus saadaan mahtumaan yhdelle paperille. Erilaisten kaavioiden, ajatuskarttojen ja suunnitelmien tulostaminen yhdelle A3-paperille voi olla tärkeämpää tavoitteiden saavuttamisessa kuin moni arvaakaan.

A3-tulostimelle voi olla käyttöä myös toimiston ulkopuolella. Esimerkiksi ravintolat ja kahvilat voivat tarvita A3-tulostinta ruokalistojen, mainosmateriaalien ja julisteiden tulostamiseen.

Jos yrityksesi tarvitsee muitakin ominaisuuksia kuin tulostus, on syytä harkita A3-monitoimitulostimen hankintaa. Silloin tulostimessa on yleensä tulostamisen lisäksi kopioimis-, skannaus- ja faksausominaisuus.

A 3 Tulostin 1

Minkälaisia A3-tulostimia on tarjolla?

A3-tulostimia on monia erilaisia, eri toiminnoilla ja tarkoitettu eri ympäristöihin. Suurin ero markkinoilla olevissa tulostimissa on niiden kaksi eri tulostustekniikkaa: mustesuihku ja laser. Perehdytään näihin seuraavaksi tarkemmin.

Valinta mustesuihkutulostimen ja lasertulostimen välillä riippuu pitkälti käyttötarkoituksesta, mutta nykyään niiden erot ovat pienentyneet. Molemmilla tulostimilla pystyy tuottamaan laadukkaita dokumentteja ja kuvia, mutta lasertulostimella väritulostus on kalliimpaa kuin mustesuihkutulostimella.

Näin ollen, vaikka lopputulos molemmilla voi olla yhtä hyvä, kysymys saattaa olla pitkälti kustannuksista. Alla oleva erottelu auttaa tiedostamaan mitä eroa näillä on sekä mitä hyötyjä ja haittoja kummallakin on.

Lasertulostin

Jos tulostusmäärät on suuria ja tulostetaan lähinnä teksti- ja mustavalkodokumentteja, eikä paljoa kuvia, on lasertulostin oikea valinta. Tämänlaisessa käytössä, lasertulostimen kustannukset jäävät selvästi alhaisemmaksi kuin mustesuihkutulostimen.

Lasertulostin tulostaa erittäin terävää piirtojälkeä tavalliselle paperilla sekä sen tulostusnopeus on korkea. Tämän vuoksi se on erinomainen valinta asiakirjojen ja grafiikan tulostamiseen.Lasertulostimen hankintakustannus on suurempi kuin mustesuihkutulostimen.

On kuitenkin muistettava, että isoja määriä tulostaessa, lasertulostin tulee kuitenkin lopulta halvemmaksi. Lasertulostimella ei pysty tulostamaan valokuvia.

Mustesuihkutulostin

Mustesuihkutulostimen hankintakustannus on alhaisempi, mutta käyttökustannus on korkeampi. Tämä on siis oikea valinta, jos käyttö on satunnaisempaa. Jos tulostetaan paljon väritulostuksia ja valokuvia, on mustesuihkutulostin oikea valinta. Mustesuihkutulostin tulostaa laadukkaampia valokuvia ja värikuvia sille tarkoitetulle paperille.

Hyvä tulostusjälki edellyttää kuitenkin kalliita erikoispapereita. Koska tämä tulostin vaatii kalliimpaa paperia sekä kalliita värikasetteja hyvän tulostusjäljen aikaansaamiseksi, tulee mustesuihkutulostimen käyttökustannukset korkeammaksi.

A 3 Tulostin 3

Mitä kannattaa ottaa huomioon A3-tulostinta hankkiessa?

Kun yrityksesi hankkii A3-tulostinta, on hyvä pitää mielessä muutama asia. Ensinnäkin huolellinen tarvekartoitus on tärkeää. Minkälaisia asiakirjoja ja kuvia tulostetaan, miten paljon ja mistä lähteistä? Nämä kysymykset ovat hyvin tärkeitä valitessa oikeanlaista tulostinta.

A3-tulostin on perinteistä A4-tulostina isompi, koska esimerkiksi paperi vaatii isomman tilan. Se ei myöskään ole suunniteltu liikuteltavaksi. On siis syytä miettiä etukäteen, mihin aikoo A3-tulostimen sijoittaa.

Jotta saa aikaan mahdollisimman korkealaatuista tulostusjälkeä, on tulostettava korkealaatuiselle paperille. Vaikka tuntuisi houkuttelevalta vähentää kustannuksia ostamalla halvempaa paperia, voi se kostautua. Jos paperi on huonolaatuista eikä vastaa tulostimen tarpeita, on lopputulos heikko.

Halpa ja huonolaatuinen paperi on usein ohuempaa, värit haalistuvat nopeammin ja se voi aiheuttaa helpommin tukoksia ja vikoja tulostimeen. Kun investoit hyvään A3-tulostimeen, kannattaa paperi pitää myös korkealaatuisena, jotta saat laitteesta kokonaishyödyn irti.

A3-tulostimen vuokraus ja leasing

Jos yrityksesi ei halua kerralla investoida suurta määrää rahaa A3-tulostimeen, voi vuokraaminen tai leasing olla parempi vaihtoehto.

Leasing tai vuokraaminen on järkevä vaihtoehto esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • Tulostimeen ei haluta investoida suurta määrää rahaa ja ostopäätös tuntuu vaikealta
  • Tarve on lyhytaikaisempi esimerkiksi jonkin projektin tai ruuhkaisen työjakson vuoksi

Kun ei haluta investoida yhdellä kerralla suuria määriä laitteeseen, voi olla järkevää tutkia vuokraus- ja leasingvaihtoehtoja. Kyseessä voi olla tilanne, ettei yrityksellä yksinkertaisesti ole tarpeeksi pääomaa haluamaansa laitteeseen tai voi olla, että tulevaisuus on vielä epävarma, eikä haluta tehdä isoja investointeja.

Joskus yrityksillä voi olla väliaikaista tarvetta tulostimelle. Voi olla, että hetkellisesti tulostustarve on suurempi jonkin tapahtuman, vuodenajan tai projektin vuoksi. Tällaisia tilanteita on esimerkiksi:

  • Tapahtumat, kuten kongressit, kokoukset ja messut 
  • Ruuhkainen työjakso, kuten vuodenvaihde tilintarkastuksen ja vuosikertomusten kanssa
  • Kampanjat, kuten mainoskampanjat tai muu projektit
  • Väliaikaiset myyntipisteet tai konttorit

Tämänlaisissa tilanteissa, joissa tarve on lyhytaikainen, voi vuokraus tai leasing olla järkevämpi vaihtoehto. Silloin maksat tulostimesta vain silloin, kun sille on todella tarvetta.