Kopiokone

Vertaile kopiokoneita ja pyydä tarjous!

Säästä aikaa

Täytä lomake ja vastaanota jopa 4 tarjousta useilta toimittajilta

Säästä rahaa

Säästä jopa 50% vertailemalla useita tarjouksia eri toimittajilta

Ilmainen & sitoumukseton

Palvelu on maksuton ja ilman sitoumuksia

Mainittu medioissa:
1
2
3
Vastaanota jopa 4 tarjousta! Kopiokone - Saat jopa 4 ilmaista tarjousta sitoumuksetta
Kestää alle minuutin

Kopioiden kuukausittainen määrä?

Kestää alle minuutin

Löydä hyvä kopiokone yrityksellesi

Yksinkertaisuudessaan kopiokone on laite, joka tuottaa kopioita asiakirjoista sekä kuvista. Moni yritys tarvitsee vastaavanlaisia toimintoja päivittäin ja siksi suuresta osasta yrityksistä löytyykin kopiokone.

Kopiokoneet on erilaisia, niitä on eri tarkoituksiin ja eri ympäristöihin. Kopiokone hinta vaihtelee paljon ja voivat riippua merkistä, laadusta ja toimintojen määrästä. Ennen ostopäätöksen tekemistä, on hyvä tehdä tarvekartoitus, jotta kopiokone palvelee parhaiten juuri sinun yritystäsi. 

Palvelumme auttaa sinua löytämään oikean kopiokoneen juuri sinun yrityksesi tarpeisiin. Täyttämällä vieressä olevan lomakkeen yhdistämme sinut tarpeisiisi sopivien kopiokonetoimittajien kanssa ja vastaanotat useita tarjouksia. Tarjouksen pyytäminen on maksutonta eikä sido mihinkään.

Valitse paras kopiokone juuri sinun yrityksen tarpeisiin

Teknologisen kehityksen myötä kopiokone on nykyään yleensä monitoimilaite, jolla pystyy kopioimaan, skannaamaan ja se on myös tulostin. Oikeaa kopiokonetta etsiessä, ensimmäinen askel on kartoittaa yrityksesi tarpeet ja selvittää, mitkä ominaisuudet ovat juuri sinun yrityksesi käyttöön tärkeimmät.

Jos esimerkiksi yrityksessäsi kopioidaan paljon tekstidokumentteja ja tämän myötä tulostusnopeus on merkittävä ominaisuus, on hyvä löytää mahdollisimman tehokas kopiokone. Tärkeä huomioitava asia, on myös tulostettavan paperin koko. Tulostimet voivat tulostaa A4, A3 ja A2 kokoisia dokumentteja. A3-tulostin onkin monen toimiston tärkeä kapistus.

Kopiokonetta valitessa muita tärkeitä ostopäätökseen vaikuttavia tekijöitä on monia, kuten laatu, kopioimiskapasiteetti ja hinta. Jos kopiokone on päivittäisessä käytössä on järkevää investoida hyvään laitteeseen, joka pystyy raskaampaan paperinkäsittelyyn ja korkeaan kapasiteettiin.

Kopiokone

Mitä ominaisuuksia kopiokoneissa on?

Kopiokoneita vertaillessa tulee miettiä, mitä toimintoja yrityksessäsi käytetään eniten. Seuraavaksi käydään läpi yleisimpiä ominaisuuksia, joilla eri kopiokoneet ja monitoimilaitteet eroavat toisistaan.

Tulostusnopeus

Kopiokoneiden tulostusnopeus vaihtelee paljon. Jos yrityksesi tulostusmäärät on suuria ja, jos tärkeää on tuottaa monta tulostusta minuutissa, on hyvä valita sellainen kopiokone, jossa on ilmoitettu korkea tulostusnopeus. Tulostusnopeus nousee merkittävään asemaan, jos yrityksesi esimerkiksi kopioi suuria määriä asiakirjoja.

Tulostusnopeus vaihtelee yleensä välillä 20-90 sivua minuutissa. Korkea tulostusnopeus vaatii jykevämmät laitteet toimiakseen tehokkaasti, mikä tarkoittaa sitä, että mitä korkeampi tulostusnopeus, sitä suurempi konekin yleensä on. Tämä kannattaa huomioida ja varmistaa, että koneelle on tilaa.

Tulostusten värillisyys/mustavalkoisuus

Kopiokone voi tulostaa joko mustavalkoisena tai värillisenä. Mustavalkokopiokone sopii toimistokäyttöön, silloin kun kopioidaan ja tulostetaan vain esimerkiksi mustavalkoisia asiakirjoja. Jos kuitenkin haluaa asiakirjoihin esimerkiksi yrityksen logon värillisenä, on syytä miettiä väriominaisuutta.

Väriominaisuus nousee merkittävään rooliin, jos liiketoiminta perustuu esimerkiksi valokuvien tai grafiikan tulostamiseen ja kopioimiseen. Tällöin tärkeää on värimonitoimilaitteen löytäminen, jossa on sinun tarkoitukseen tarpeeksi korkea resoluutio.

Resoluutio

Resoluutio eli tarkkuus on hyvä pitää mielessä, jos liiketoiminta perustuu esimerkiksi valokuvien tai grafiikan skannaamiseen, kopioimiseen ja tulostamiseen. Tällöin kannattaa valita kopiokone, jossa on ilmoitettu korkein resoluutio.

Resoluution avulla mitataan kuvantoistolaitteiden tarkkuutta, jonka yksikkö on yleensä pikseli pituusyksikköä kohti. Kopiokoneissa tämä on yleensä merkitty kirjainyhdistelmällä dpi (dots per inch). Arvo vaihtelee yleensä 300 dpi:sta 2 400 dpi:hin.

Tulostusten koko

Tärkeä huomioitava asia, on myös tulostettavan paperin koko. Kopiokoneet voivat tulostaa A4, A3 ja A2 kokoisia dokumentteja. Jos yrityksesi toiminta vaatii tulostusta suuremmalle alustalle, kuin A4-pperille, kannattaa harkita A3-tulostimen hankkimista. 

Kopiokone 4

Mitä kopiokone maksaa?

Kopiokoneita on valtavasti erilaisia ja näin ollen niiden hinnatkin vaihtelevat paljon. Jotta valitset kaikista kustannustehokkaimman ratkaisun juuri sinun yrityksellesi, on hyvä tiedostaa omat tarpeet ennen ostopäätöstä. Hinta riippuu pitkälti kopiokoneen toimintojen laajuudesta, mutta myös esimerkiksi seuraavista seikoista:

  • Kopiokoneen koko  
  • Eri asiakirjavaihtoehtojen laajuus
  • Ohjelmisto 
  • Kapasiteetti
  • Suorituskyky 
  • Design 
  • Malli

Kopiokoneen koko riippuu sen toimintojen laajuudesta, paperisäiliön kapasiteetista, skannerin laajuudesta ja monesta eri seikasta. Koko siis riippuu pitkälti siitä, mitä toimintoja sinun liiketoimintasi tarvitsee ja pitää tärkeänä.

Jotta kopiokone toimii tehokkaasti ja sulavasti, on siinä hyvä olla päivitetty ohjelmisto. Hyvä ohjelmisto mahdollistaa esimerkiksi verkkoyhteyden ja Bluetooth-yhteyden laitteiden ja kopiokoneen välillä, tulostamisen muistikortilta ja asiakirjojen ja sähköpostin liittämisen yhteen, jolloin esimerkiksi skannatut asiakirjat lähetetään suoraan käyttäjän sähköpostiin.

Kopiokone erilaisille yrityksille

Kopiokoneita on paljon erilaisia, eri tarkoituksiin, eri ympäristöihin ja erilaisilla toiminnoilla varustettuna. Jokaisen yrityksen tarpeisiin löytyy varmasti oikeanlainen ratkaisu, on kyse sitten kotitoimistosta tai isosta organisaatioista.

Isossa organisaatiossa voi olla tarvetta hyvin erilaisille toiminnoille eri osastoilla, jolloin todennäköisesti yritykseen tilataan useita erilaisia kopiokoneita riippuen osastosta. Tämän takia juuri on tärkeää olla tietoinen oman yrityksen tai osaston tarpeista, jolloin hankinta on mahdollisimman hyödyllinen ja kustannustehokas.

Organisaatio, jossa tulostetaan huomattavia määriä päivittäin, nousee tulostusnopeus merkittävään asemaan. Tulostusnopeuden myötä myös koneen koko kasvaa, jolloin sen sijoittamista on hyvä suunnitella etukäteen.

Pienemmälle yritykselle tai kotitoimistolle voi riittää yksi pieni kopiokone tai monitoimitulostin. Jos tulostusmäärät eivät ole suuria päivittäin, eikä tulostusnopeus ole niin merkittävä ominaisuus, voi pöytämallinen kopiokone olla oikea ratkaisu.

Kopiokone leasing

Jos yrityksesi ei halua ostaa kopiokoneita omakseen ja sitoa isoa pääomaa laitteisiin, on vaihtoehtona leasing. Tällöin laitteista tehdään pitkäaikainen vuokrasopimus eikä laitteiden omistus siirry vuokraavalle yritykselle. Leasing-sopimuksiin kuuluu yleensä myös huoltopalvelu, jolloin yrityksen ei tarvitse huolehtia laitteiden huollosta itse.

Leasing on joissain tapauksissa erittäin hyvä vaihtoehto. Miettiessä laitteiden ostoa, vuokrausta tai leasing-sopimusta kannattaa laskea leasing hinta tarkkaan, jotta päätös on varmasti oikea juuri kyseiselle liiketoiminnalle.