Monitoimitulostin

Paras monitoimitulostin toimistolle - pyydä tarjous!

Säästä aikaa

Täytä lomake ja vastaanota jopa 4 tarjousta useilta toimittajilta

Säästä rahaa

Säästä jopa 50% vertailemalla useita tarjouksia eri toimittajilta

Ilmainen & sitoumukseton

Palvelu on maksuton ja ilman sitoumuksia

Mainittu medioissa:
1
2
3
Vastaanota jopa 4 tarjousta! Tulostin - Saat jopa 4 ilmaista tarjousta sitoumuksetta
Kestää alle minuutin

Tulosteiden kuukausittainen määrä?

Kestää alle minuutin

Monitoimitulostin mahdollistaa asiakirjojen ja kuvien monipuolisen käsittelyn

Monitoimitulostin on laite, jolla tarkoitetaan yleensä tulostimen, kopiokoneen ja skannerin yhdistelmää. Jossain tapauksissa monitoimitulostimessa on myös faksitoiminto. Laitevalmistajilla on useita erilaisia monitoimitulostimia, joissa on eri yhdistelmiä edellä mainittuja toimintoja. Harkitse myös tulostin leasing-vaihtoehtoa.

Monitoimitulostin sopii erittäin hyvin mihin tahansa toimistoon, jossa tarvitaan monipuolisia asiakirjojen ja kuvien käsittelymahdollisuuksia. Nykypäivänä asiakirjojen ja kuvien monipuoliset käsittelytarpeet ovat monelle yrityksille arkipäivää ja tämän takia monitoimitulostin löytyykin jo valtaosasta yrityksistä.

Monitoimitulostimen ansiosta et joudu ostamaan useita laitteita ja säästät rahaa sekä pöytätilaa. Palvelumme auttaa sinua löytämään oikean monitoimitulostimen juuri sinun yrityksesi tarpeisiisi. Täyttämällä sivupalkissa olevan lomakkeen yhdistämme sinut tarpeisiisi sopivien tulostintoimittajien kanssa ja vastaanotat useita tarjouksia. Tarjouksen pyytäminen on maksutonta eikä sido mihinkään.

Valitse paras monitoimitulostin juuri sinun yrityksen tarpeisiin

Monitoimitulostimia on useita erilaisia, eri tarkoituksiin ja eri ympäristöihin. Oikeaa tulostinta valitessa on hyvä tiedostaa yrityksesi tarpeet, niin se palvelee parhaiten juuri teidän tarkoitusta. Perustavanlaatuinen kysymys on, onko tulostusten laatu vai määrä tärkempi?

Jos esimerkiksi yrityksessäsi tulostetaan paljon tekstidokumentteja ja tämän myötä tulostusnopeus on merkittävä ominaisuus, mutta värillisyys ei, on sopiva tulostin mustavalkotulostin nopealla tulostusnopeudella.

Jos yrityksesi liiketoiminta perustuu esimerkiksi kuvienkäsittelyyn ja on tärkeää tulostaa laadukkaita värillisiä kuvia, sopii käyttöön paremmin väritulostin, jossa on korkea resoluutio.

Suurimmassa osassa yrityksille tarkoitetuissa monitoimitulostimissa on seuraavanlaisia ominaisuuksia:

 • Korkea tulostusnopeus kopioidessa
 • Korkea resoluutio skannatessa
 • Paljon tilaa tulostuspaperille
 • Faksi ja sähköposti
 • Langaton tulostus useista eri lähteistä
 • Mahdollisuus tulostaa USB-tikulta tai muistikortilta

Monitoimitulostin 1

Monitoimitulostin – mitä huomioida?

Monitoimitulostin laitteissa on yleensä tulostus-, skannaus- ja kopioimismahdollisuus. Voi myös olla tärkeää onko kyseessä A3 tulostin. Se miten tärkeä mikäkin ominaisuus on sinulle, riippuu liiketoimintasi tarpeista. Tulostimen eri toimintoja vertaillessa, huomioitavia seikkoja ovat ainakin:

Tulostusnopeus

Tulostimien tulostusnopeus vaihtelee paljon. Jos yrityksesi tulostusmäärät on suuria ja, jos tärkeää on tuottaa monta tulostusta minuutissa, on hyvä valita sellainen tulostin, jossa on ilmoitettu korkea tulostusnopeus. Tulostusnopeus nousee merkittävään asemaan, jos yrityksesi esimerkiksi kopioi monisivuisia asiakirjoja. 

Tulostusten määrä

Jos yrityksessäsi tulostetaan paljon, on hyvä valita sellainen tulostin, jossa on paljon tilaa tulostuspaperille ja jonka tulostusnopeus on korkea. Jos käyttäjiä on paljon ja tulostetaan monesta eri lähteestä on myös tärkeää, että monitoimitulostimessa on hyvä ohjelmisto, joka sallii käyttäjien rekisteröitymisen tulostimelle.

Tulostusten värillisyys/mustavalkoisuus

Mustavalkotulostimet sopivat toimistokäyttöön silloin, kun tulostetaan vain esimerkiksi mustavalkoisia asiakirjoja. Jos kuitenkin haluaa asiakirjoihin esimerkiksi yrityksen logon värillisenä, on syytä ostaa väritulostin.

Väritulostin nousee merkittävään rooliin, jos liiketoiminta perustuu esimerkiksi valokuvien tai grafiikan tulostamiseen. Tällöin tärkeää on väritulostimen löytäminen, jossa on sinun tarkoitukseen tarpeeksi korkea resoluutio.

Resoluutio

Resoluutio nousee merkittävään rooliin, jos liiketoiminta perustuu esimerkiksi valokuvien tai grafiikan skannaamiseen, kopioimiseen ja tulostamiseen. Tällöin tärkeää on väritulostimen löytäminen, jossa on sinun tarkoitukseen tarpeeksi korkea resoluutio.

Resoluution avulla mitataan kuvantoistolaitteiden tarkkuutta, jonka yksikkö on yleensä pikseli pituusyksikköä kohti. Tulostimissa tämä on yleensä merkitty kirjainyhdistelmällä dpi (dots per inch). Monitoimitulostimissa arvo vaihtelee yleensä 300 dpi:n ja 2 400 dpi:n välillä. Kopioimiselle, tulostamiselle ja skannaamiselle ilmoitetaan yleensä omat arvot. 

Mustesuihkutulostin vai lasertulostin

On kahdenlaisia tulostimia: lasertulostimia ja mustesuihkutulostimia. Valinta riippuu pitkälti käyttötarkoituksesta, mutta nykyään niiden erot ovat pienentyneet. Molemmilla tulostimilla pystyy tuottamaan laadukkaita dokumentteja ja kuvia, mutta lasertulostimella väritulostus on kalliimpaa kuin mustesuihkutulostimella. Näin ollen, vaikka lopputulos molemmilla voi olla yhtä hyvä, kysymys saattaa olla pitkälti kustannuksista.

Jos tulostusmäärät on suuria ja tulostetaan lähinnä teksti- ja mustavalkodokumentteja, eikä paljoa kuvia, on lasertulostin oikea valinta. Mustesuihkutulostimen hankintakustannus on alhaisempi, mutta käyttökustannus on korkeampi. Tämä on siis oikea valinta, jos käyttö on satunnaisempaa. Jos tulostetaan paljon väritulostuksia ja valokuvia, on mustesuihkutulostin oikea valinta.

Tulostusten koko

Tärkeä huomioitava asia on myös tulostettavan paperin koko. Tulostimet voivat tulostaa A4, A3 ja A2 kokoisia dokumentteja. Jos yrityksesi toiminta vaatii tulostusta suuremmalle alustalle, kuin A4-paperille, kannattaa harkita A3-tulostin -laitteen hankkimista. 

Monitoimitulostin 3

Monitoimitulostin – hinta?

Monitoimitulostimia on valtavasti erilaisia, myös onko kyseessä leasing tulostin, ja näin ollen niiden hinnatkin vaihtelevat paljon. Jotta valitset kaikista kustannustehokkaimman ratkaisun juuri sinun yrityksellesi, on hyvä tiedostaa omat tarpeet ennen ostopäätöstä. Hinta riippuu pitkälti monitoimitulostimen toimintojen laajuudesta, mutta myös esimerkiksi seuraavista seikoista:

 • Monitoimitulostin - koko ja hinta
 • Tulostin leasing
 • Eri asiakirjavaihtoehtojen laajuus
 • Ohjelmisto 
 • Kapasiteetti
 • Suorituskyky 
 • Design 
 • Malli

Monitoimitulostimen koko riippuu sen toimintojen laajuudesta, paperisäiliön kapasiteetista, skannerin laajuudesta ja monesta eri seikasta. Koko siis riippuu pitkälti siitä, mitä toimintoja sinun liiketoimintasi tarvitsee ja mitä pitää tärkeänä.

Jotta monitoimitulostin toimii tehokkaasti ja sulavasti, on siinä hyvä olla päivitetty ohjelmisto. Hyvä ohjelmisto mahdollistaa esimerkiksi verkkoyhteyden ja Bluetooth-yhteyden laitteiden ja tulostimen välillä, tulostamisen muistikortilta sekä tulostimen ja sähköpostin liittämisen yhteen, jolloin esimerkiksi skannatut asiakirjat lähetetään suoraan käyttäjän sähköpostiin.

Hintaan vaikuttaa myös tietysti operatiiviset kustannukset, kuten värikasettien ja paperin hinta. Värien hinnan määrittelyssä, merkittävä seikka on, onko monitoimitulostin laser- vai mustesuihkutulostin. Mustesuihkutulostimen värikasetit ovat kalliimpia, joten paljon tulostettaessa lasertulostin tulee halvemmaksi. Molemmissa ratkaisuissa mustavalkoinen on kuitenkin halvempi vaihtoehto kuin värillinen.